WHISLY

Whisly – The whistleblower software

A Whisly Kft. a „Whisly – The whistleblower software” című projektjét a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által meghirdetett 2020-1.1.4-STARTUP „STARTUP FACTORY” felhívás keretében, a Virgo Ventures inkubáltjaként valósította meg.

A GDPR óta a szervezeteket érintő legnagyobb hatást keltő jogi szabályozás a panaszokról, a közérdekű bejelentésekről, valamint a visszaélések bejelentésével összefüggő szabályokról szóló 2023. évi XXV. törvény (Panasztörvény), ami kimondja, hogy az állami és a magán szervezetek egyaránt kötelesek visszaélés bejelentő rendszert üzemeltetni. Ennek köszönhetően most számtalan olyan szervezetnek is be kell vezetni ilyen rendszer használatát, amelynek eddig erre vonatkozó kötelezettsége nem volt.

A Whisly Kft. a szabályozás elvárásaira optimalizálva fejlesztette online elérhető, havidíjas alapon igénybe vehető bejelentéskezelő rendszerét. A Whisly megoldásának használatával a kötelezettek nem csak egy visszaélés bejelentő felülethez, hanem egy professzionális bejelentéskezelő rendszerhez is hozzájutnak, melyek együttesen biztosítják, hogy a Panasztörvény minden kötelező elvárásának és előírásának megfeleljenek a szervezetek.

A projekt összesen 50,4 millió forint támogatást nyert el az NKFI Alapból.